نقد فیلم تی تی آیدا پناهنده
فیلم سینمایی تی تی، جدیدترین ساخته آیدا پناهنده می باشد. در ادامه این مطلب، با نقد و بررسی فیلم تی تی همراه باشید. برای نقد تی تی، کمی با این فیلم سینمایی، عوامل فیلم و فضای داستانی آن آشنا می شویم. فیلم سینمایی تی تی، به کارگردانی و تهیه کنندگی آیدا پناهنده، در سال 1398 ساخته شده است و در تابستان سال 1401، به اکران سینماها درآمد. هم چنین نویسندگی این فیلم ملودرام را نیز آیدا پناهنده به همراه همسر خود، ارسلان امیری انجام داده است. مدیر فیلم برداری تی تی نیز فرشاد محمدی است. در ادامه نقد تی تی، برای شما در مورد دیگر عواملی که برای ساخت این فیلم کمک کرده اند، می پردازیم. الناز شاکردوست، پارسا پیروزفر، هوتن شکیبا، رضا عموزاد، سودابه جعفرزاد، مهدی فریضه، امیرحامد جیرودی، زینب شعبانی، هیلدا کردبچه، منوچهر امیری و …، بازیگران فیلم سینمایی تی تی هستند.
برای دریافت این سریال روی لینک زیر کلیک کنید:
نقد و بررسی فیلم تی تی، داستان فیلم
پیش از نقد فیلم تی تی، کمی به داستان و فضای این مجموعه سینمایی جدید بپردازیم. تی تی که در زبان گیلکی به معنای شکوفه است، شکوفه ای از رنگ، تصویر و خلاقیت را به نمایش می گذارد. “فیزیکدانی که در حال کار بر روی فرضیهای درباره پایان جهان است، با زنی حامله ملاقات میکند، که میخواهد به بشریت خدمت کند و خانهای از آن خود داشته باشد.”
نقد تی تی، شاید بدون در نظر گرفتن نوآوری کارگردان و نویسنده در روایت کردن داستانی فراتر از منطق، منصفانه نباشد. در ادامه نقد فیلم تی تی، باید گفت زن، موضوع اصلی فیلم تی تی، که در آثار قبلی پناهنده نیز به وضوح دیده می شود، محوریت اصلی داستان است. زنانی که تا حدودی رنج کشیده هستند، اما بر خلاف دیگر درام های تلخ این روزهای سینمای ایران، در سیاهی مطلق نیستند و به دنبال روزنه ای از امید برای رهایی می باشند.
نقد فیلم تی تی در داستان تازه آن نهفته است. تی تی، دختر ساده روستایی با بازی قوی الناز شاکردوست، که در بیمارستان به عنوان نیروی خدماتی کار می کند و برای کسب درآمد، رحم خود را برای به دنیا آوردن فرزند دیگران اجاره می دهد، در مسیر سرنوشت با یک استاد برجسته فیزیک با بازی پارسا پیروزفر برخورد می کند. تقابل این دو که شاید در لایه ظاهری، چندان اشتراکی با یکدیگر ندارند، ادامه روند داستان را شکل می دهد. در این میان، حضور نامزد تی تی که از او سو استفاده می کند، با بازی هوتن شکیبا نیز بر جذابیت داستان افزوده است.
نقد تی تی، آشنایی با کارگردان
برای نقد تی تی، باید کمی در مورد کارگردان این فیلم، یعنی آیدا پناهنده صحبت کنیم. پناهنده پیش از این، با فیلم هایی چون “ناهید”، “اسرافیل” و حالا “تی تی” در مقام کارگردانی، خود را به پرده سینماها معرفی کرده است. او با تاکید بر موضوع زن در فیلم های خود، تصویری از زنانی را نشان می دهد، که هر چند مورد ظلم واقع شده اند، اما قهرمان قصه های پناهنده هستند و به جای اینکه، تصویری سوگوارانه داشته باشند، بیشتر قدرتمند هستند.
نقد تی تی، با مقایسه آن با اثر قبلی آیدا پناهنده، به نام “ناهید” جالب تر می شود. در هر دو فیلم، با یک زن قهرمان داستان مواجهیم. نکته جالب اما ایجاد یک مثلث در هر دو داستان است، یک زن و دو مرد، که در ناهید روایت یک مثلث عشقی است و در تی تی، سه کاراکتر با دلسوزی و رویا، که وجه مشترک ناهید و تی تی است. که یکی از نکات مورد توجه در نقد فیلم تی تی است.
در ادامه نقد تی تی، جالب است بدانید، که تی تی چهارمین فیلم بلند سینمایی آیدا پناهنده است، که مسیری مشابه اما تکمیل یافته از آثار قبلی او را پیموده است. نقد و بررسی فیلم تی تی، نشان می دهد، جسارت پناهنده در تعریف کردن داستانی از یک دختر ساده و شاید شیرین عقل، که با به دنیا آوردن فرزند دیگران، برای نامزد موسیقی دان خود خانه می سازد، در تقابل با یک استاد برجسته، تصویری ماورایی ست، که شاید به نوعی هر دو نفر در جهان خود، به دنبال نجات دنیا هستند.
نقد فیلم تی تی، شخصیت پردازی
“تو شبیه هیچ کدوم از زنایی که دیدم نیستی.” نقد تی تی، با این دیالوگ پارسا پیروزفر در فیلم، ملموس تر می شود. زنی که شبیه زن های دیگر نیست و حتی شبیه زنان دیگر فیلم های پناهنده هم نیست. زنی که نمی دانیم جادوگر است، شعبده باز است، ماورا می داند یا تنها کم هوش و ساده است. در روند نقد تی تی، باید گفت شخصیت پردازی کاراکتر های فیلم، تا حدودی به خوبی انجام شده است و همین امر سبب جذب مخاطبان و فروش بالای این فیلم بوده است.
نقد تی تی، بدون بررسی این کاراکترها ممکن نیست. این درام اجتماعی، تماشاگر را با خود همراه می کند، و از پیچیدگی لایه های شخصیت های فیلم، برای جذب بیننده کمک می گیرد. زنی که چشمان خود را بسته است، نامزدی که با تمام بدجنسی ها و سواستفاده ها، آن قدرها هم بد نیست و فیزیکدانی بیمار، که به این قصه می پیوندد، هر کدام لایه های پیچیده ای از روابط انسانی را به نمایش می گذارند و مخاطب را به ادامه تماشای فیلم دعوت می کنند.
پیش از ادامه نقد تی تی، باید گفت، زوج محبوب این روزهای سینمای درام ایران، یعنی “هوتن شکیبا” و “الناز شاکردوست” که هر کدام با جهشی تازه، خود را ستاره ای جدید معرفی کرده اند، در موفقیت تی تی، نقش به سزایی داشته است و یکی از ایرادات وارده در نقد تی تی، بهره گیری ضعیف از تقابل این دو و “پارسا پیروزفر” در فیلم تی تی بوده است؛ که اگر با قدرت بیشتری پرداخته می شد، شاهد یک فیلم بسیار قدرتمند و ماندگار می بودیم.
نقد و بررسی فیلم تی تی، نقایص فیلم
با وجود محبوبیت فیلم تی تی و فروش بسیار خوب این فیلم سینمایی روی پرده نقره ای، منتقدان، مخاطبان و سینماگران، مطالبی در نقد تی تی گفته اند و از نظر آنها تی تی بدون ایراد نیست. یکی از اولین نکته هایی که در نقد تی تی بیان می شود، این است که این موضوع بدیع و رویایی، در بطن فیلم به خوبی در نیامده است و کارگردان، آن چنان که باید در سکانس ها و صحنه پردازی های فیلم، قوی عمل نکرده است.
در نقد فیلم تی تی، باید گفت بازی درخشان شاکردوست در نقش سکینه شنبه سرایی یا همان تی تی معروف فیلم، یکی از نقاط قوت داستان می باشد، که این نقش را از کارهای گذشته او کاملا متمایز کرده است و جهشی در کارنامه آثار هنری شاکردوست میبینیم. اما سمت دیگر نقد تی تی، جای دیگری است. کاراکترهای مرد این فیلم، به خصوص نامزد او از نقاطی ست که تی تی از آن مورد حمله قرار گرفته است، که هر چند بازی های قابل قبول بازیگران، به آن رنگ و جان بخشیده است، اما تا حدودی می توان گفت که پرداخت خوبی از سمت نویسنده و کارگردان نداشته است.
جمع بندی نقد تی تی
در پایان نقد تی تی، باید گفت نقد و بررسی فیلم تی تی، با نظرات ضد و نقیض زیادی همراه بوده است. اما با وجود این، نقد فیلم تی تی در اکثر موراد منفی مطلق نبوده است و تی تی فیلمی متوسط رو به بالا است؛ که توانست موفقیت خوبی در فروش و اکران داشته باشد. داستانی دوست داشتنی و فانتزی با قصه دختر پریای فیلم، که در نقد تی تی، نباید منکر آن شد، تماشاگران را به تماشای درامی دعتوت می کند؛ که مانند دیگر آثار این روزها، که از ابد و یک روز آغاز شد، سیاه مطلق نیست و نشان داد، بدون نمایش فقر، بدبختی و جرم هم می توان درامی اجتماعی ساخت.